Nagyon tuti receptek :)

Itt nagyon sok receptet találhatsz, az oldal folyamatosan bűvül.

Almás csirke

Hozzávalók:
csirkemell
alma
reszelt rajt
zsírszegény tejföl
kis ételízesítő
Elkészítés:
Kis olaj a jénai tál aljába, ráreszelni az almát, rátenni az ételízesítővel megszórt csirkemellet, kis reszelt almával beteríted, és a tejfölben elkevert reszelt sajttal leönteni. Lefedve, addig sütni míg meg nem sül.
Ha valaki érzékeny a tejtermékekre, akkor kipróbálhatja a tejfölös sajt helyett, hogy mézet csurgat rá, de akkor kell alá valami húslevesalaplé, hogy azért ne száradjon ki a husi, legyen miben megsülnie.

Almával töltött pulykamell szelet

Hozzávalók:
800 g pulykamell filé
150 g savanykás alma
100 g sajt
2 db tojás
100 g liszt
200 g zsemlemorzsa
só, reszelt szerecsendió
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A pulykamellből 4 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, kissé besózzuk. Az almát meghámozzuk, és 0,5 x 0,5 cm-es kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, összekeverjük az almával és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Az elkészített töltelékkel a szeleteket betöltjük, két végét felhajtjuk és szorosan feltekerjük, majd a végeit fogvájóval letűzzük.
A tojásokat felütjük, felverjük. A betöltött húst lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk és a felmelegített olajban lassan készre sütjük, majd lecsepegtetjük, és rézsutosan felszeletelve tálra rendezzük. Bármilyen burgonya köretet adhatunk hozzá.

Baconos-gombás csirkecomb

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
20 dkg szeletelt bacon
30 dkg gomba
2 dl száraz fehérbor
1 kis pohár tejföl

bors
szárnyas fűszerkeverék (lehet sültcsirke is)
Elkészítés:
A csirkecombot megtisztítom, megmosom, félbe vágom, sózom, borsozom, fűszerezem. Egy tűzálló tálat kibélelek bacon szalonna szeletekkel és ráteszem a combokat. Leöntöm a borral és alufóliával lefedve 15 percig majdnem teljes lángon, majd 20 percig közepes lángon sütöm. Közben a gombát megtisztítom, megmosom, és szeletekre vágom. A csirkét kiveszem a sütőből, hozzáadom a gombát és a tejfölt, lefedve még 10 percig sütöm. Ekkor leveszem az edény tetejét és erős tűzön szép ropogósra sütöm.
Nokedlivel tálalom.

Cigánypecsenye

Hozzávalók:
Csíkokra vágott húsosszalonna,sertés tarjaszeletek,
pecsenyefűszerkeverék,fokhagyma,lilahagyma,kaliforniai paprika,paradicsom.
Elkészítés:
A csíkokra vágott húsosszalonnát kipirítjuk,majd a visszamaradt zsíron a kiklopfolt tarjaszeleteket átsütjük.A húst pecsenyefűszerkeverékkel meghintjük (készíthetünk is fűszerkeveréket ő.kömény,fokhagymasó,p.paprika keverékéből),fokhagymával megtűzdeljük.Lilahagymát adunk hozzá félkarikára vágva,kaliforniai paprikát szintén félkarikára vágva,és paradicsomot cikkekre vágva,ezekkel is jól átpirítjuk.Főtt,cikkekre vágott burgonyát visszamaradt szalonnazsíron (vagy olajon) jól megpirítjuk,ezt tálaljuk köretként a hús mellé.

Csikós tokány

Hozzávalók:
60-80 dkg sertéslapocka
2 vöröshagyma
1 ek pirospaprika
1 konzervparadicsom (kicsi)
1 gerezd fokhagyma
4-5 zöldpaprika
2 dl tejföl
1 ek finomra vágott petrezselyem
só, olaj
Elkészítés:
A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és pár percig pirítjuk. Belekeverjük a pirospaprikát és a szétnyomott fokhagymát, sózzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és 2 dl vizet. Fedő alatt pároljuk.
Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a finom metéltre vágott zöldpaprikát, a tejfölt és a petrezselymet.

Csirke csíkok

Hozzávalók:
1kg csirke mell/filézve/
5-6dltej
2fej fokhagyma
20dk eredeti teavaj
só.bors
1nagy tejföl
pici olaj
Elkészítés:
A tejbe belenyomjuk a 2-fej fokhagymát, bele áztatjuk a vékonyra vágott csírkemell csíkokat
/én már elöző este megszoktam csinálni, lefedve a hűtőben jól el áll/ felhevítjük az olajat, és beleöntjük a beáztatott csíkokat a tejjel együtt. Sütjük kb.20-percig, majd belekeverjük a tea vajat, fűszerezzük, és amikor már zsírjára sült, ráöntjük a tejfölt.

Disznótoros

Hozzávalók:
2 szál véres
2 szál májas hurka
2 szál nyers kolbász
1 szál lángolt kolbász
zsír,
fokhagyma,

Elkészítés:
A hurkát, kolbászt megmosom, a hurkákat fél órára langyos vívbe áztatom. Közben sóban megtörök 2-3 gerezd fokhagymát, és belekeverem 1 dl vízbe.
Kizsírozott tepsibe fektetem a hurkát, kolbászt, vékony hústűvel megszurkálom, tetejüket is megzsírozom. Aláöntöm a fokhagymás vizet, előmelegített sütőben, de a legkisebb fokozaton sütöm, amíg megpirul. Kb. 5 percenként megforgatom és megszurkálom.

Eszterházy rostélyos

Hozzávalók:
5 szelet 14-16 dekás rostélyos,
2 dkg só,
8 dkg liszt,
12 dkg zsír,
30 dkg leveszöldség,
5 dkg hagyma,
1 g őrölt bors,
1 babérlevél,
3 dl tejföl,
1 citrom,
2 dkg cukor,
3 dkg mustár,
1 dl fehérbor,
burgonyafánk.
Elkészítés:
A szeleteket enyhén kiverem, sózom, kétoldalt megsütöm.
A leveszöldség vastagabb részét (kb a fele) vékony csíkokra vágom és félreteszem.
A megmaradt zsiradékon megpirítom a cukrot. Hozzáadom a többi (karikázott) zöldséget és hagymát.
Anélkül, hogy megbarnulna, megpárolom és felöntöm 2-3 deci vízzel, vagy húslevessel.
Mustárral, citromlével, babérlevéllel, borssal és fehérborral ízesítem, majd felforralom. Beleteszem a húst és fedő alatt kis lángon párolom.
Ezalatt a csíkokra vágott zöldséget kevés zsírban citromlével és borssal megpárolom.
Ha kell, hozzáadok kevés vizet.
Mikor a szeletek megpuhultak, kiveszem a léből és óvatosan beleteszem egy tűzálló tálba.
A maradék páclébe beleteszem a liszttel elkevert tejfölt.
Felforralom (arra ügyelve, hogy se nem túl sűrű, se nem tál híg ne legyen) majd a zöldséggel együtt szitán áttöröm.
Újra felforralom, a húsra öntöm és együtt is összeforralom.

Fasirt különlegesen

Hozzávalók:
1/2 kg darált lapocka
3 szelet kenyér
1 db nagyfej vöröshagyma
1 evőkanál mustár
1/2 evőkanál delikát
kevés őrölt bors
3 db tojás
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A hagymát krémesre reszeled ,a kenyeret vízben megáztatod majd kicsavarod.Jól összedolgozod a hozzávalókkal és a zsemlemorzsát is hozzáadod ,ugyanis ezt a fasírtot nem kell morzsába forgatni.
Golyókat formálsz és forró olajban kisütöd.

Gombás csirke

Hozzávalók:
1,5 kg-os csirke
2 ek. olaj
1 kisfej vöröshagyma
30 dkg gomba
1 dl tejföl
1 ek. liszt
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, megforgatjuk benne a feldarabolt csirkét, sózzuk, borsozzuk és egy kevés vízzel puhára pároljuk.Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, azzal méd 5-10 percig pároljuk, végül a tejfölben elkevert liszttel az egészet besűrítjük.Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük és rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 4
Heti: 19
Havi: 12
Össz.: 51 880

Látogatottság növelés
Oldal: Húsételek
Nagyon tuti receptek :) - © 2008 - 2024 - tutireceptek.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »