Nagyon tuti receptek :)

Itt nagyon sok receptet találhatsz, az oldal folyamatosan bűvül.

Burgonya krokett

Hozzávalók:
30 dkg krumpli
10 dkg liszt
1 + 1 tojás
2 dkg vaj

1 ek petrezselyem
5 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
30 dg főtt, áttört burgonyához még melegen adjunk 10 dg lisztet, 1 előzőleg felvert tojást, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevelet, 2 dkg vajat, 1 púpozott mokkáskanál sót, és jól dolgozzuk össze.
Ezután liszttel meghintett gyúródeszkán formáljunk az alaposan kidolgozott tésztából kb. 1,5 cm vastag rudakat, és vágjuk fel kb. 4 centiméteres darabokra. Minél gyorsabban sodorjuk ki, mert a burgonyával kevert tészta hamar kilágyul, és egyre ragacsosabbá válik.
Végül verjünk fel 1 nagy tojást, és a rudacskákat forgassuk előbb tojásba, utána zsemlemorzsába, majd bő forró olajban, teljes lángon süssük ropogós pirosra.

Édes káposzta párolva

Hozzávalók:
1 kg káposzta
köménymag

olaj
1 fej hagyma
kiskanál paprika
ecet
Elkészítés:
A vékony laskára vágott káposztát kissé besózzuk, majd 1 óra múlva kinyomjuk és paprikás, hagymás olajba forgatjuk. Fedő alatt, kevés víz hozzáadásával pároljuk amíg megpuhul. Borssal, ecettel, tetszés szerint kevés köménymaggal ízesítjük.

Fűszeres krumplipüré

Hozzávalók:
1 kisebb piros paprika
1 kg krumpli
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint vaj,tej(vagy tejszín)
só,bors,koriander,petrezselyem
Elkészítés:
A paprikát tartsuk egy kés segítségével láng fölé és pirítsuk meg,majd tegyük egy műanyagzacskóba,s 10 percet hagyjuk állni.A krumplit ,fokhagymát főzzük puhára,pürésítsük,s keverjük hozzá a vajat,tejet,hogy megfelelő állagú legyen.
A paprikát hámozzuk meg,vegyük ki a magházát és vágjuk apró kockákra.Keverjük bele a pürébe a korianderrel,petrezselyemmel,sóval,borssal együtt.

Gombamártás

Hozzávalók:
20 dkg. gomba ( lehet vegyesen erdei gomba is),
2 evőkanál étolaj,
1 dl. tejszín,
1 dl. tejföl,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 evőkanál liszt,
só,
őrölt fekete bors,
1 csokor zöldpetrezselyem
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát aforró olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a vékonyan felszeletelt gombát. Sózzuk, és saját levében pároljuk puháraí. Közben a lisztet a tejföllel, a tejszinnel és ,ég kb. 1 deciliter vízzel simára keverünk, majd ráöntjük a gombára.Sózzuk, borsozzuk és kevergetve besűritjük. A végén a finomra vágott petrezselymet is belekeverjük, s pár percig tovább forraljuk.

Pikáns babos köret

Hozzávalók:
1 nagyobb hagyma
1-1 zöld és piros húsú paprika
2 vörösbab konzerv
Mártáshoz:
10 evk ketchup
2 evk barna cukor
1 kkan. fűszerkeverék(amilyen épp van otthon)
1 kkan. mustár
chili paprika(elhagyható)
Elkészítés:
A hagymát nagyobb kockákra vágom,megdinsztelem,hozzáadom a felkockázott paprikákat,majd a babot(a leve nélkül).Mindezt egy tűzálló tálba öntöm.
Összekeverem a mártáshoz valókat,s felöntöm a bab levével,és az egészet a babos egyvelegre öntöm.
Alufólia alatt 160 fokon 20 percig sütöm.

Rizibizi

Hozzávalók:
-25 dkg. Rizs
-2x2,5 dl. Forró leves(kockából is készíthető)
-2-3 evőkanál Olaj
-2-3 evőkanál Vaj
-2-3 evőkanál vágott Petrezselyem
-20 dkg. Zöldborsó, vagy
-20 dkg. Gomba szeletekben, vagy
-20 dkg. Sonka (főtt)apró kockára vágva, vagy
-20 dkg. Főttkukorica (konzerv)
Elkészítés:
Az átválogatott rizst megmossuk, lecsepegtetjük, majd a felmelegített olajon üvegesre pirítjuk, közben a vizet felforrósítjuk a leveskockával és felönjük vele a rizst, picit sózhatjuk, borsozhatjuk, majd lefedve egy összehajtogatott konyharuhát ráteszünk, a tüzet takarékra tesszük és 15-20 percig főzzük, majd a tüzet elzárjuk de még 20 percet fedő és konyharuha alatt hagyjuk! Közben a vajon megpároljuk a borsót vagy gombát vagy sonkát (vagy mindegyiket)ha letelt a második 20 perc is levesszük a fedőt és HÚSVILLÁVAL alulról felfelé fellazítjuk a rizst és belekeverjük a párolt gombát ill. borsót és a petrezselymet.

Sajtos burgonyaköret

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
20 dkg edami sajt
5 dkg vaj
2,5 dl tej
őrölt bors

Elkészítés:
A burgonyákat megmossuk, majd gőzben megfőzzük. (Vigyázzunk, ne repedjen meg a héja!) Amikor kihűlt, meghámozzuk, és fél cm-es kockákra vágjuk. A sajtból forgácsokat vágunk. Vajjal kikent, mély tepsibe fektetünk egy adag burgonyát, sóval, borssal meghintjük, a sajtforgácsokkal megszórjuk, és vajdarabkákat morzsolunk a tetejére. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Tejjel meglocsoljuk, és meleg sütőben megsütjük. Marhasült, csirkesült vagy sült hal mellé, ecetes fejes salátával kitűnő köret.

Töltött krumpli

Hozzávalók:
6 db nagyobb krumpli
1 doboz tejföl
kb. 15 dkg sonka/gépsonka
3 tojás
10 dkg sajt
1 fej lilahagyma

bors
petrezselyem
Elkészítés:
A krumplikat héjukban félkeményre főzzük. A tojásokat keményre főzzük. Közben a sonkát és a hagymát apró darabokra vágjuk. A keménytojásokat és a sajtot sajtreszelőn lereszeljük, a tejfölbe keverjük, majd hozzáadjuk a sonkát és a hagymát. Sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük. A kihűlt krumplikat kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk (óvatosan, hogy a faluk ne sérüljön), és a tejfölös masszát beletöltjük. A fél krumplikat óvatosan összeillesztjük, alufóliába csavarjuk. Sütőben 20 percig sütjük, majd óvatosan kivesszük a sütőből. Ha kicsit kihűlt, kibontjuk a fóliából. Salátával önmagában, vagy hús mellé köretként fogyaszthatjuk.

Vajas gomba

Hozzávalók:
gomba
vaj
fokhagyma
petrezselyem zöld

bors
Elkészítés:
kis vajon a felszeletelt gombát megpároljuk jól be fokhagymázzuk, sóval, borssal izesitjük, a végén pedig megszórjuk petrezselyemmel.
bármilyen süt, rántott húshoz illik.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 4
Heti: 14
Havi: 7
Össz.: 51 875

Látogatottság növelés
Oldal: Köretek
Nagyon tuti receptek :) - © 2008 - 2024 - tutireceptek.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »