Nagyon tuti receptek :)

Itt nagyon sok receptet találhatsz, az oldal folyamatosan bűvül.

Cézár saláta

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé,
fél fej saláta,
50 dkg uborka,
50 dkg paradicsom,
1 dl tejszín,
2 dl ezersziget salátaöntet
2 dl tejföl,
kevés olívaolaj
10 dkg trappista sajt
só, szárnyas fűszerkeverék
Elkészítés:
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, sóval, szárnyas fűszerrel meghintjük, és 2 dkg olívaolajon átsütjük, majd egy kis víz hozzáadásával megpároljuk.
Közben a tányérok aljára teszünk 2-3 salátalevelet, a cikkekkre vágott paradicsomot, a csíkokra szelt uborkát.
Elosztjuk rajta a csirkehúst, és leöntjük a tejszínből, ezersziget salátaöntetből és tejfölből álló öntettel, melybe belekeverjük egy kevés olívaolajat és ízlés szerint egy kis sót. Tetejét reszelt sajttal megszórva azonnal fogyasztható.

Balzsamos csirkesaláta

Hozzávalók:
1 ek dijoni mustár
3 ek balzsam ecet
2 gr fokhagyma
150 ml olíva olaj
1 ek olasz fűszerkeverék
200 gr sonka
600 gr pulykasült
1 db jégsaláta
2 db paradicsom
1 db óriás fehérbab (szerintem 1, de elhagyható)
3 sz újhagyma
200 gr zsírszegény sajt
100 gr olíva bogyó
Elkészítés:
Készítsük el a dresszinget. Egy keverő edénybe tegyük a mustárt, balzsam ecetet, reszelt fokhagymát, olasz fűszerkeveréket és az olíva olajat. Keverjük alaposan össze, majd tegyük félre.
Egy nagy salátás tálba tépkedjük bele a jégsalátát, tegyük bele a felkockázott sonkát, paradicsomot, sajtot, az olíva bogyót, a felszeletelt újhagymát és a lecsepegtetett fehérbab konzervet. Adjuk még hozzá az ujjnyi csíkokra vágott pulykasültet. Csorgassuk meg a dresszinggel, majd keverjük óvatosan össze.

Ecetes tárkonyos saláta

Hozzávalók:
Apró uborkák tetszés szerinti mennyiségben, üvegenként 1 fej vöröshagyma, kb. 2,5 dl víz, 0,5 dl 10%-os ecet, 1,5 dkg só, ízlés szerint cukor, 3 szál kapor, 3 szál tárkony, 1 babérlevél, 1 kis tormagyökér, 4 egész fekete bors.
Elkészítés:
Az uborkákat gondosan megmosom, még kefével is ledörzsölöm hogy a rücskös héjából minden kis homokszemcse kijöjjön. Tûvel megszurkálom, hogy a fûszeres lé jól átjárhassa. Kiforrázott üvegekbe rakom a megmosott és lecsöpögtetett zöldfûszerekkel, a megtisztított és vékony karikákra vágott vöröshagymával és a szálasra vágott tormával együtt. A vizet, az ecetet, a sót és a cukrot a borssal együtt fölforralom, majd ha kihûlt, ráöntöm az uborkára. 25 percig gõzölöm, és a fazékból kivéve hûtöm ki. Hidegen teszem el a végleges helyére.

Majonézes krumplisaláta

Hozzávalók:
2kg burgonya
1 nagy doboz tejföl 3/4-e
1 tubus majonéz
csipetnyi só, bors
1 teáskanálnyi mustár
1 teáskanálnyi citromlé
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, felkarikázom, és felteszem főni a megtisztított fokhagymával.
Amíg ez fő, emgcsinálom az öntetet. A vöröshagymát apró kockára vágom, majd egy kislábasban felrakom főni kb. 5 percig, hogy ne legyen olyan erős. A tejfölt összekeverem egy tálkában a majonézzel, a mustárral, sózom, borsozom, és hozzáadom a citromlevet. Amikor a hagyma jó, leveszem a gázról és belekanalazom a majonézes cuccba ( én a hagyma főzőlevéből is szoktam egy kicsit hozzátenni), és az egészet összekeverem. Ez mehet be a hűtőbe, majd amikor a krumpli megfőtt óvatosan kiszedem egy nagy tálba, megvárom míg nagyjából meghűl, ráöntöm a majonézes öntetet, és berakom a hűtőbe, és már kész is van a sali.

Franciasaláta

Hozzávalók:
Tartármártás:

4 dl tejföl
2 dl majonéz
kiskanál mustár
kiskanál citromlé
kiskanál cukor
csipetnyi só
csipetnyi fehér bors

Zöldségek:
3 krumpli
4 répa
2 zöldség
15 dkg borsó
3 alma
4 savanyú uborka
Elkészítés:
A tejfölt a majonézzel összekeverjük. Belekeverjük a mustárt, cukrot, a csipetnyi sót és fehérborsot. Nyomunk bele egy kis citrom levet. Ezeket jól összekeverjük. Így meg is lesz a tartár mártásunk.

Kifőzzük a zöldségeket delikátos vízben: krumplit, répát, zöldséget, borsót. Amíg ezek megfőnek és kihül, addig belekeverjük a tartárba az apróra vágott savanyú uborkát és almát. Mikor kihült a megfőzött zöldség, apró kockákra vágjuk a krumplit répát zöldséget és a borsóval együtt belekeverjük a tartárunkba. Kész is vagyunk. Betesszük a hűtőbe. Két napig fogyaszthaztó.

Gyümölcssaláta

Hozzávalók:
-2ev.kanál citromlé
-1tk. kanál akácméz
-1alma , 1 körte
-1kiwi
-4szem eper
-200g. joghurt
-tej , szójatej vagy kefir
Elkészítés:
Keverje el a citromleveta mézet 2tk.kanál vizzel.Locsolja meg vele a szeletelt gyümölcsöt hogy ne barnuljon meg.Aztán tegye hozzá kivit és az epret.Keverje össze öntse rá tejféléket és azonnal fogyasztható.

Hagymasaláta

Hozzávalók:
1/2 kg hagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
ecet

bors
Elkészítés:
A hagymát igen vékony karikákra vágjuk, vagy gyaluljuk.
Besózva fél órát állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk.
Erősen megborsózzuk, meglocsoljuk ecettel, olajjal.
A tetejére tesszük a vékony karikákra vágott fokhagymát.

Hagymás burgonyasaláta

Hozzávalók:
60 deka burgonya,
2 közepes fej lilahagyma,
2 evőkanál borcet,
2 evőkanál cukor,
1 evőkanál olívaolaj,
1 csokor metélőhagyma,
só,
őrölt bors.
Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük.
Leszűrjük, majd meghámozzuk, felkarikázzuk.
A lilahagymát szintén karikára vágjuk, és összeforgatjuk a krumplival.
A borecetet simára keverjük a cukorral, az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és a hagymás burgonyára öntjük.
Finomra vágott metélőhagymával meghintve, jól kihűtve tálaljuk.

Kecskesajtos paradicsomsaláta

Hozzávalók:
50 dkg paradicsom
3 evőkanál balzsamecet

bors
5 evőkanál olívaolaj
1 csokor snidling
1 csokor petrezselyem
40 dkg lágy kecskesajt
Elkészítés:
Kockázzuk fel a paradicsomot. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Közben készítsünk szószt az ecetből, olajból, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük hozzá az apróra vágott snidlinget és petrezselymet. A szószt keverjük össze a paradicsommal. A négy részre vágott kecskesajtot tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és tegyük a forró sütőbe. Figyeljünk, mert gyorsan megolvad, főleg, ha érettebb! Ha átforrósodott, vegyük ki, vizes késsel vágjuk ketté, és tegyük a salátára. Ropogós bagettel mennyei!

Lecsósaláta

Hozzávalók:
75 dkg húsos zöldpaprika, 6 kemény paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 evõkanál olaj, 3 dl kefir, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só és cukor ízlés szerint.
Elkészítés:
A zöldpaprikát megmosom, kicsumázom és egyforma szeletekre vágom. A megtisztított vöröshagymát is felszeletelem, majd a felforrósított olajon, fedõ alatt üvegesre párolom. Ezután ráteszem a paprikaszeleteket, megsózom és ugyancsak a saját levében üvegesre párolom. Hozzáadom a közben megmosott, nyolcadokra vágott paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Ezután három-négy percig párolom. A lángot lezárva alatta, beleszórom a borsot és jól összekeverem. A paradicsomnak nem szabad szétfõnie! Hagyom kihûlni, csak azután keverem bele a kefirt meg a citromlevet. Végül kevés cukorral és sóval fûszerezem. Jégbe hûtve kínálom.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 7
Heti: 24
Havi: 17
Össz.: 51 885

Látogatottság növelés
Oldal: Saláták
Nagyon tuti receptek :) - © 2008 - 2024 - tutireceptek.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »